Ajankohtaista

Ylläsjärvi 250 vuotta!

Ylläsjärven kylä on perustettu vuonna 1771 ja se täyttää tänä vuonna 250 vuotta. Kylää juhlitaan pitkin vuotta muun muassa paikallislehti Kuukkelin sivuilla ja mahdollisuuksien mukaan myös tapahtumilla. Pääjuhlaa eli Ylläsjärven juhlaviikkoja on suunniteltu elokuun alkuun 2021. Tiedotamme tapahtumista ja tilaisuuksista tällä sivulla ja kylän Facebook -sivulla https://www.facebook.com/yllasjarvenkyla

Syntymäpäivien lisäksi kylässä juhlitaan myös valintaamme Vuoden 2020 Lappilaiseksi Kyläksi!

Kuva: Satu Renko/Kuukkeli
Kuva: Satu Renko/Kuukkeli

Ylläsjärvi on valittu Vuoden 2020 Lappilaiseksi Kyläksi!

Vuoden lappilaiseksi kyläksi valintaraati valitsi kahden kunnan alueella sijaitsevan Ylläsjärven kylän!

Ylläsjärvi vakuutti valintaraadin valtavalla yhteistyöllä ja talkoo hengellä. Toimijoilla on halu tehdä kylää viihtyisäksi.

Ylläsjärvi tunnetaan paitsi matkailusta ja laskettelurinteistä, myös ahkerista talkoolaisista.

Kylän viihtyvyyttä on parannettu useilla hankkeilla: mm. Leader-hankkeella rakennettu kylän lähiliikunta- ja toimintapuisto, jota on laajennettu pumpparkilla ja piknik-puistolla ympäristötaidepolkuineen. Puistossa on laavu tulipaikkoineen, kylän soutuvene ilmaiseksi käytössä, laituri ja 2 optimistijollaa, jolla voi harjoitella purjehdusta järvellä. Puistossa järjestetään kylän tapahtumia, mm. kalastuskilpailuja ja lasten olympialaisia. Puistosta löytyy myös monitoimikenttä, jossa sekä kyläläiset että matkailijat pelaavat erilaisia pallopelejä.

2020-21 on meneillään Ylläsjärven kyläverkko -hanke, jossa kylään rakennetaan Lapin mittakaavassakin laaja valokuituverkko.

Onnea Ylläsjärvi ja sen asukkaat, mökkiläiset ja siellä lomailevat!

Ylläsjärvi 250 vuotta mallisto -käsityökilpailu 1.4.-31.7.2021

Avoin kilpailu Ylläsjärvi 250 vuotta -mallin suunnittelusta ja halutessa myös kutomisesta. Kilpailutyön ei tarvitse olla valmis vaate, vaan se voi olla myös suunnitelma: piirretty kuva koko vaatteesta/vaatteista ja neulemalli ruutupaperilla tai pelkkä mallikuvio valmiiksi kudottuna. Malli tulisi sopia sekä villapaitaan, villasukkiin, pipoon, lapasiin ja kaulahuiviin. Voit liittää malliin myös kertomuksen, mikä mallissa on inspiroinut sinua.


Kilpailu alkaa 1.4. ja päättyy 31.7.2021.


Mallia ei saa olla jo jollakin muulla sellaisenaan käytössä ja kilpailuun osallistunutta mallia voisi sen jälkeen kuka vain vapaasti käyttää. Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla suunnitelmalla, jokainen suunnitelma itsenäisenä ehdotuksenaan.Voittajamallista tullee sitten viralinen Ylläsjärvi 250-vuotismalli ja voittaja valitaan kyläyhdistyksen hallituksen valitseman tuomariston toimesta. Virallistamisen lisäksi voittaja saa palkinnoksi 300 euron lahjakortin. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet palkitaan myös lahjakortein lankakauppaan.


Kilpailuun osallistuminen


kilpailuaika: 1.4.-31.7.2021

järjestäjä: Ylläsjärven kyläyhdistys ry

aihe: Ylläsjärvi 250-vuotismalli

osallistumisehdot: kilpailuun voi osallistua vain vain aikaisemmin julkistamattomalla työllä

materiaali: 100%:nen lampaan villa ja/tai jokin muu luonnon materiaali, puikkosuositus 3-4

töiden julkistaminen ja oikeudet: Ylläsjärven kyläyhdistyksellä on oikeus lunastaa voittajasuunnitelmat (1-3 palkinnot) palkintosummia vastaan ja julkaista niiden ohjeet sekä mallin suunnittelijan nimet vapaasti Facebook- ja internet-sivuillaan www.yllasjarvi.com sekä paikallismediassa.

voittajan valinta:

- ehdotukset kuvataan ja numeroidaan

- kyläyhdistyksen hallitus valitsee mielestään toteutuskelpoisimmat ehdotukset ja näistä järjestetään juhlaviikoille näyttely

- äänestys (juhlaviikoille osallistujille), äänestystulos voi auttaa tuomaristoa valitsemaan voittajamallin

- voittajan julkistaminen pääjuhlan yhteydessä 14.8.2021

valintaan vaikuttaa: Malli ilmentää Ylläsjärveä ja sopii hyvin sekä villapaitaan, pipoon, villasukkiin, lapasiin ja kaulahuiviin. Materiaaleissa hyödynnetään paikallisuutta. Malli on kohtuullisin kustannuksin toteutettavissa ja ohjeet ovat selkeät ja hyvin toteutettavissa.

palkinnot: Kyläyhdistyksen hallitus virallistaa voittajamallin(t)sija 300 euron lahjakorttisija 200 euron lahjakorttisija 100 euron lahjakortti

mallin toimittaminen: Kilpailuun osallistuminen edellyttää, että järjestäjälle toimitetaan joko pelkkä suunnitelma mallista tai malli toteutettuna lapasessa, villasukassa, kaulahuivissa, pipossa ja/tai villapaidassa tai näissä kaikissa, kuvaus mallin toteutuksesta mukaan lukien mallipiirrokset ja selostus käytetystä materiaalista sekä työvälineistä.

toimitusehdot ja osoite: Kilpailijat vastaavat itse kilpailutöiden pakkaus-, lähettämis- ja palautuskuluista.

Ylläsjärven kyläyhdistys ry, ℅ Johanna Koivumaa, Tirroniementie 4 D1, 95980 YLLÄSJÄRVI

osallistujatietojen ilmoittaminen: Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Osallistujan tulee toimittaa myös suljetussa kirjekuoressa nimimerkin yhteystiedot: etu- ja sukunimi, puhelinnumero, postiosoite, sähköpostiosoite.

töiden palautus: Ei-palkitut työt palautetaan omistajalleen joko niin, että osallistuja hakee työnsä tai se postitetaan hänen ilmoittamaansa osoitteeseen omalla kustannuksellaan.

lisätiedot: yllasjarvenkylayhdistys@gmail.com