Ajankohtaista

Ylläsjärvi 250 vuotta!

Tervetuloa Ylläsjärven kylän 250 -vuotisjuhlaan la 14.8. klo 14.00 alkaen Niementielle. Rentoon kyläjuhlaan ovat tervetulleita aivan kaikki: asukkaat, mökkiläiset, matkailijat ja naapurikylät ja -kuntalaiset! 

Syntymäpäivien lisäksi kylässä juhlitaan myös valintaamme Vuoden 2020 Lappilaiseksi Kyläksi!

Ohjelma:

Tervetulojuoma

Tervetulotoivotus

Juhlapuhe

Musiikkiesitys

Ylläsjärvi runo

Ylläksellä Yllättäen -kuoro

Ylläsjärvi käsityömalli

Ylläsjärven hirvipeijaiset

Vanhalla puolella valokuvanäyttely ja esitelmä Ylläsjärven suvusta sekä mahdollisuus vanhojen valokuvien ottoon. Paikallisia tuotteita myytävänä.


Lasten Olympialaiset 

PE 6.8.2021 klo 16.30

Ylläsjärven 250-vuotisjuhlavuoden tapahtumat jatkuvat perjantaina 6.8. klo 16.30  (ilmoittautuminen klo 16:15) alkavilla perinteisillä Lasten Olympialaisilla! Paikkana Ylläsjärven leikkipuiston ranta. Sarjat 0-12-vuotiaille. Kioski palvelee tapahtuman aikana, maksu käteisellä.

Ylläsjärven 250-juhlavuoden kunniaksi kisaillaan vanhanajan lajeissa. Tervetuloa mukaan! 

Ylläsjärvi 250 vuotta mallisto -käsityökilpailu 1.4.-31.7.2021

Avoin kilpailu Ylläsjärvi 250 vuotta -mallin suunnittelusta ja halutessa myös kutomisesta. Kilpailutyön ei tarvitse olla valmis vaate, vaan se voi olla myös suunnitelma: piirretty kuva koko vaatteesta/vaatteista ja neulemalli ruutupaperilla tai pelkkä mallikuvio valmiiksi kudottuna. Malli tulisi sopia sekä villapaitaan, villasukkiin, pipoon, lapasiin ja kaulahuiviin. Voit liittää malliin myös kertomuksen, mikä mallissa on inspiroinut sinua.


Kilpailu alkaa 1.4. ja päättyy 31.7.2021.


Mallia ei saa olla jo jollakin muulla sellaisenaan käytössä ja kilpailuun osallistunutta mallia voisi sen jälkeen kuka vain vapaasti käyttää. Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla suunnitelmalla, jokainen suunnitelma itsenäisenä ehdotuksenaan.Voittajamallista tullee sitten viralinen Ylläsjärvi 250-vuotismalli ja voittaja valitaan kyläyhdistyksen hallituksen valitseman tuomariston toimesta. Virallistamisen lisäksi voittaja saa palkinnoksi 300 euron lahjakortin. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet palkitaan myös lahjakortein lankakauppaan.


Kilpailuun osallistuminen


kilpailuaika: 1.4.-31.7.2021

järjestäjä: Ylläsjärven kyläyhdistys ry

aihe: Ylläsjärvi 250-vuotismalli

osallistumisehdot: kilpailuun voi osallistua vain vain aikaisemmin julkistamattomalla työllä

materiaali: 100%:nen lampaan villa ja/tai jokin muu luonnon materiaali, puikkosuositus 3-4

töiden julkistaminen ja oikeudet: Ylläsjärven kyläyhdistyksellä on oikeus lunastaa voittajasuunnitelmat (1-3 palkinnot) palkintosummia vastaan ja julkaista niiden ohjeet sekä mallin suunnittelijan nimet vapaasti Facebook- ja internet-sivuillaan www.yllasjarvi.com sekä paikallismediassa.

voittajan valinta:

- ehdotukset kuvataan ja numeroidaan

- kyläyhdistyksen hallitus valitsee mielestään toteutuskelpoisimmat ehdotukset ja näistä järjestetään juhlaviikoille näyttely

- äänestys (juhlaviikoille osallistujille), äänestystulos voi auttaa tuomaristoa valitsemaan voittajamallin

- voittajan julkistaminen pääjuhlan yhteydessä 14.8.2021

valintaan vaikuttaa: Malli ilmentää Ylläsjärveä ja sopii hyvin sekä villapaitaan, pipoon, villasukkiin, lapasiin ja kaulahuiviin. Materiaaleissa hyödynnetään paikallisuutta. Malli on kohtuullisin kustannuksin toteutettavissa ja ohjeet ovat selkeät ja hyvin toteutettavissa.

palkinnot: Kyläyhdistyksen hallitus virallistaa voittajamallin(t)sija 300 euron lahjakorttisija 200 euron lahjakorttisija 100 euron lahjakortti

mallin toimittaminen: Kilpailuun osallistuminen edellyttää, että järjestäjälle toimitetaan joko pelkkä suunnitelma mallista tai malli toteutettuna lapasessa, villasukassa, kaulahuivissa, pipossa ja/tai villapaidassa tai näissä kaikissa, kuvaus mallin toteutuksesta mukaan lukien mallipiirrokset ja selostus käytetystä materiaalista sekä työvälineistä.

toimitusehdot ja osoite: Kilpailijat vastaavat itse kilpailutöiden pakkaus-, lähettämis- ja palautuskuluista.

Ylläsjärven kyläyhdistys ry, ℅ Johanna Koivumaa, Tirroniementie 4 D1, 95980 YLLÄSJÄRVI

osallistujatietojen ilmoittaminen: Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Osallistujan tulee toimittaa myös suljetussa kirjekuoressa nimimerkin yhteystiedot: etu- ja sukunimi, puhelinnumero, postiosoite, sähköpostiosoite.

töiden palautus: Ei-palkitut työt palautetaan omistajalleen joko niin, että osallistuja hakee työnsä tai se postitetaan hänen ilmoittamaansa osoitteeseen omalla kustannuksellaan.

lisätiedot: yllasjarvenkylayhdistys@gmail.com