Ajankohtaista

Ylläsjärvi 250 vuotta!

Ylläsjärven kylä on perustettu vuonna 1771 ja se täyttää tänä vuonna 250 vuotta. Kylää juhlitaan pitkin vuotta muun muassa paikallislehti Kuukkelin sivuilla ja mahdollisuuksien mukaan myös tapahtumilla. Pääjuhlaa eli Ylläsjärven juhlaviikkoja on suunniteltu elokuun alkuun 2021. Tiedotamme tapahtumista ja tilaisuuksista tällä sivulla ja kylän Facebook -sivulla https://www.facebook.com/yllasjarvenkyla

Syntymäpäivien lisäksi kylässä juhlitaan myös valintaamme Vuoden 2020 Lappilaiseksi Kyläksi!

Kuva: Satu Renko/Kuukkeli
Kuva: Satu Renko/Kuukkeli

Ylläsjärvi on valittu Vuoden 2020 Lappilaiseksi Kyläksi!

Vuoden lappilaiseksi kyläksi valintaraati valitsi kahden kunnan alueella sijaitsevan Ylläsjärven kylän!

Ylläsjärvi vakuutti valintaraadin valtavalla yhteistyöllä ja talkoo hengellä. Toimijoilla on halu tehdä kylää viihtyisäksi.

Ylläsjärvi tunnetaan paitsi matkailusta ja laskettelurinteistä, myös ahkerista talkoolaisista.

Kylän viihtyvyyttä on parannettu useilla hankkeilla: mm. Leader-hankkeella rakennettu kylän lähiliikunta- ja toimintapuisto, jota on laajennettu pumpparkilla ja piknik-puistolla ympäristötaidepolkuineen. Puistossa on laavu tulipaikkoineen, kylän soutuvene ilmaiseksi käytössä, laituri ja 2 optimistijollaa, jolla voi harjoitella purjehdusta järvellä. Puistossa järjestetään kylän tapahtumia, mm. kalastuskilpailuja ja lasten olympialaisia. Puistosta löytyy myös monitoimikenttä, jossa sekä kyläläiset että matkailijat pelaavat erilaisia pallopelejä.

2020-21 on meneillään Ylläsjärven kyläverkko -hanke, jossa kylään rakennetaan Lapin mittakaavassakin laaja valokuituverkko.

Onnea Ylläsjärvi ja sen asukkaat, mökkiläiset ja siellä lomailevat!